Kotlety z soczewicy i kaszy pęczak w owsianej panierce

Skoro kasza pęczak znajduje się w kuchennej półce, trzeba ją wykorzystać 🙂 Jej kształt i sypkość świetnie nadają się do kotletów 😉 Jako bazę wybrałem zieloną soczewicę – z puszki, szybko kiedy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu 🙂 Jak widać, bardzo prosto, szybko i smacznie 🙂 Podane z kiszoną kapustą i warzywami pieczonymi w piekarniku.

Co nam potrzeba:

  1. 3/4 szklanki kaszy pęczak
  2. puszka zielonej soczewicy
  3. garść mrożonek marchwi i groszku
  4. przyprawa do mięsa mielonego Kotanyi 😀

Soczewicę miskujemy z marchewką i groszkiem. Dodajemy ugotowaną kaszę i przyprawę do mięsa mielonego. Mieszamy o odstawiamy na 15 minut. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w panierce. Smażymy na oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Smacznego =)

Leave a Reply